sunnuntai 1. marraskuuta 2015

33-vuotias äippä kahden tenavan kansa

33-vuotias kahden lapsin äiti, joka aloittelee sijottamista taas uudelleen.

Alkuun tulikin jo päästyä hienost, vuosia takaperin, mutta aviomiehen uhkapeliongelmat ja viina veivät joka pennin.

Nyt aletaan päästä tyttöjen kanssa taas jaloilleen, joten voin alkaa miettimään sijoittamispuolta.

Tytöille aion avata molemmille salkut, johon rahaa pistän 100-200 euroa per kuukaudesi molemmille.

Itsellesi sitten jotain samanlaista kehitteillä, mutta silti monta kysymysmerkkiä tällä hetkellä päässä.

Aivan pihan pörssimaailmasta kylläkin, pitäisi kai alkaa miettimään sijoitusivaihtoehtoja tai sitten aloitan vain rahastosijoittamisen.

Se olisi ainakin suhteellisen helppo keino edetä tässä vaiheessa.

Aika kiirettä pitää näin arkielämässä, joten ei ole välttämättä aikaa perehtyä ja tutki eri yhtiöitä.

Olen kallistumassa ETF tai Rahastosijottaimiseen. Eilen kyllä kallistuin suoraan osakesijoittamiseen. Ei tämä helppoa kyllä ole.

3 kommenttia:

 1. Hyvät summat sä kyllä näytät pystyvän säästämään että ei huono tilanne sinänsä. Harva pystyy noin paljon kuussa pistämään (molemmille) lapsilleen ja vielä itselleenkin jotain. Joku indeksirahasto varmaan vois olla aika jees näin nopeasti heitettynä. Riippuu tietty sijoitushorisontista ja sillain.

  VastaaPoista
 2. Kitupiikin blogin kautta eksyin ja komppaan, että hyviä summia saat laitettua syrjään. Kannattaa tutustua esimerkiksi Nordnetin Superrahastoihin joissa kulut on tosi alhaiset tai Suomen osalta jopa olemattomat https://www.nordnet.fi/super

  Osakesijoituksissa on se huono puoli, että kerralla olisi saatava suht suuri summa laitettua jottei kaupankäyntikulujen osuus nouse liian suureksi. Jos haluaa hyviä ja varmoja osingonmaksajia niin pitäisi saada kaivettua kerralla mieluummin se 1000e kuin 100e. Joko siis pitäisi säästää useampi kuukausi kerrallaan aina ostojen välissä, tai sitten laittaa juurikin tuonne ETF-puolelle paukut, Nordnetillä löytyy sieltäkin hyviä kuukausisäästämisen mahdollistavia paketteja, kannattaa tutustua.

  Jään seuraamaan projektia, toivottavasti ehdit kirjottelemaan miten sijoitusasiat etenevät :)

  VastaaPoista
 3. Hei, luotto yksilöiden välillä on rahoitustapahtuma, jolla lainataan rahaa suoraan ihmisiltä ilman pankin väliintuloa. Suurimman osan ajasta se tehdään perhe- tai ystävällisessä ympäristössä. Mutta viime aikoina voit lainata muukalaiselta. Olen valmis tarjoamaan lainoja kenelle tahansa, jolla on mahdollisuus maksaa se takaisin ilman huolta. Odotan innolla tekemistäni kanssasi, jos tarvitset todella luottoa ja jos se on hyvää.

  Sähköposti: ( simondurochefort@gmail.com )

  VastaaPoista